Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

rólunk

látogatás a lepárlóban

SEVEN Cocktail Bar

mixology

webshop

HÍREINK

Legfrissebb híreinkre, eseményekre vagy kíváncsi? Kövess minket facebook oldalunkon is!

Aranyérem a World Vodka Awards-on!
Feb 27
Aranyérem a World Vodka Awards-on!

Az idei évben összesen 20 országból 4 kategóriában érkeztek versenyminták a World Vodka Awards 2024 versenyre. (Pure Neutral, Varietal, Botanical, és Flavoured) Több szempontból egyfajta paradigmaváltás figyelhető meg a vodkaiparban, hisz a klasszikus vodka gyártó országok - mint Lengyelország, Svédország vagy Kanada - mellett olyan nem klasszikus országokból is érkeztek minták, mint Mexikó, Thaiföld és Kína.

"Elfelejthetjük azt a hagyományos felfogást, miszerint a vodka íztelen és unalmas! Az idei versenyen a gyártók nagyon odafigyeltek a harmóniára, és arra koncentráltak, hogyan őrizzék meg az alapanyagok esszenciális karakterét!

Idén az összes World Vodka Awards országnyertes lenyűgözte a zsűrit a minőségével és az ízével. Megfigyelhetjük, hogy évről évre növekszik a varietal, botanical, és flavoured kategóriák versenymintáinak aránya, így kijelenthetjük, hogy a vodka jövője a neutrálistól eltolódik a stílusos, karakteres vodkák irányába."

Nyilatkozta Veronika Karlova a World Vodka Awards versenyigazgatója.

Az idei évben a legújabb, 2023-as Furmint vodkánkkal neveztünk, melyhez az alapanyagot Tállyáról, az Oroszlános Borbirtokról, azon belül is a Palánta dűlőről szüretelték nekünk. Alapvetően pezsgő alapot kértünk a borászattól, így nem a cukortartalom, hanem a sav-cukor egyensúlyt figyeltük. A furmint mustot gyakorlatilag kezeletlenül, azonnal a szüret napján elkezdtük feldolgozni, egy francia champagne élesztővel kierjesztettük, majd első körben egy hagyományos kisüsti berendezésen, ezt követően oszlopüstön lepároltuk. A 2022-es változattal megegyező módon kétszeres szűréssel, és 5 hét pihentetéssel sikerült az alapanyagból a lehető legtöbbet kihoznunk.

Illat: Elképesztő tiszta és gyümölcsös illat, ahol elsőre a körte, a birs és az alma héja alatti aromák jelennek meg majd jön a zöldes furmintos, boros illat.
Íz és lecsengés: Nagyon elegáns, lágy, a friss furmint bor jegyeit mutatja, mindezt kristálytiszta vodka formában.

Minthogy ez a második kiadása az évjáratos Furmint vodkának, így számunkra is kérdés volt a projekt elején, hogy vajon a furmintnak az évjáratossága és dűlőszelekciója vodka formában is szignifikáns, vagy sem, és a jó hír, hogy IGEN! Ez a szőlőfajta megmutatja mennyire tökéletes alapanyag még a vodka gyártáshoz is, hisz kevesebb mint 5% íztartalom mellett is szignifikánsan más, nem csak más alapanyagból desztillált vodkához képest, hanem ugyan abból a fajtából szüretelt eltérő évjárat ill. dűlőhöz képest is! IMÁDJUK!

2023. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Program
Dec 11
2023. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Program

Akár már számon is kérhettétek volna tőlünk, hogy milyen régen posztoltunk versenyeredményt...és való igaz, hogy nagyon el voltunk-vagyunk foglalva a 2023-as Furmint vodka utolsó simításaival és a jövő év elején startoló whisky projektünkkel, de azért itt az év végén csak behúztunk egy ARANY kitüntetést!

Különleges pillanat volt, hogy az Agrárminisztérium 2023. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Programjára ezúttal ginnel is lehetett nevezni, amit meg is tettünk, és egy csodás aranyéremmel gadagodott az elismeréseink száma!

Köszönjük szépen!

SevenHills Feketeribizlis & Fenyőrügyes tonik
Sep 25
SevenHills Feketeribizlis & Fenyőrügyes tonik

Már nagyon izgatottan vártuk, hogy bemutathassuk nektek a legújabb különlegességünket; a SevenHills Feketeribizlis & Fenyőrügyes tonikot! Egy nagyon bevállalós, extrém ízkombinációval elkészítettük az első saját márkás tonikunkat. Ez a kis palack ugyan nem Bodrogkisfaludon készült a lepárlónkban, mégis fontos kis tagja a SevenHills csapatnak. 

A Tokaj gin készítésénél jelentős mennyiségű feketeribizlit, és helyi zempléni erdei fenyőrügyet használunk. Így ezt az izgalmas gyümölcsösséget szerettük volna a fenyő gyantájával és a kinin kesernyéjével egy prémium tonik formájában bemutatni nektek. Kóstoljátok meg ti is, mi nagyon imádjuk!