Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Tokaj gin & Furmint vodka 2022 pack
34.800 Ft
29.900 Ft (23.543 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 4.900 Ft 14%
Menny.:db
Termék címkék:
gin vodka

Tokaj gin & Furmint vodka 2022 pack

34.800 Ft
29.900 Ft (23.543 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 4.900 Ft 14%
Menny.:db

A csomag tartalma:

1 x Tokaj gin 0,7l, 47%
1 x Furmint vodka 0,7l, 42%

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Seven Hills Distillery
Elérhetőség: Utolsó 13 db raktáron
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás

Tokaj gin:

Vezető fűszereink a borókán túl a marokkói koriander, feketeribizli, pink grapefruit, kubeba és rózsabors, zempléni erdei fenyőrügy, homoktövis ill. természetesen a hárslevelű szőlő és bodzavirág. Hosszú, komplex gin, ahol már rögtön az illatán érezni fogod, hogy ez valami teljesen más, mint amit eddig éreztél ill. gondoltál a ginekről. Az összesen 21 felhasznált fűszer tökéletes összhangban van, nem dominálja túl egyik sem a másikat ezért is élvezhető olyan hosszan akár csak az illatolása is ennek a ginnek.

Szobahőmérsékleten, tisztán ill. G&T-ben kifejezetten száraz indian tonikkal javasoljuk fogyasztani. G&T fűszernek mi nem használunk mást mint feketeribizlit és dehidratált vagy friss pink grapefruitot.

Egykörös, oszlopos lepárlási technológiával készítjük, ahol a fűszerek egy részét 24 órán keresztül áztatjuk az üstben, majd az ezt követő lepárlási napon további fűszerekkel gazdagítjuk a macerátumot, ill. egy speciális gőzkosárban a friss alapanyagokat helyezzük el. Így az egykörös lepárlási módszerünk valójában több technológiát ötvöz, és ad egy nagyon komplex végeredményt. Külenlegessége továbbá, hogy a ginek világától alapvetően életidegen a fermentatív aromatika, mely az egyes alapanyagok külön fermentálásán (erjesztésén) alapszik, de ez a mi esetünkben két alapanyagnál is megvalósul, ugyanis a hárslevelű szőlőt és a bodzavirágot is külön fermentálva és lepárolva adjuk hozzá az üstben kavargó ízekhez és illatokhoz.

0,7l, 47% ABV

Furmint vodka:

2022 decemberében került forgalomba ez a kis szériás vodka, melyből mindössze 800 palack készült, így ez a tétel inkább egy játék a Tokaji borvidék ízeivel, illataival. A prototípus 2021-ben aranyérmet kapott az EUROPE Wine Spirit TROPHY-n! 2022-ben annyit változtattunk, hogy nem a teljes furmint szőlőt használtuk alapjául ennek a vodkának, hanem csak a furmint nagyon kíméletesen préselt mustját! Így a szőlő héjának viaszossága és a szőlő magjának enyhe kesernyéje sem jelenik meg a párlatban. Mind az íz és illatjegyek a furmint lelkének karakterjegyeit mutatja, komplex és elegáns! Inkább hasonlít egy kristálytiszta furmint borpárlatra mint egy szőlő párlatra. A mustot egy francia champagne élesztőn erjesztettük ki, majd csepegtetve kétszer is átszűrtük egy speciális szűrőrendszeren. Ennek köszönhető hogy maga párlat még megtartja a furmint jegyeit, de annak ellenére hogy 42% az alkoholtartalma mégis nagyon sima. Nem törekedtünk a teljes neutralitásra, mert akkor pont az a lényeg vész el, ami oly fontos számunkra!

Terveink szerint egy évjáratos párlatot hívtunk életre, ahol az alapanyagot minden évben más szőlészettől vásároljuk, így minden évben más és más lesz a vodkánk. Ennek megfelelően a címkén is szerepeltetjük az évjáratot, és a borászatot is, sőt még a dűlőt is, ahonnan a szőlő származik! A furmint az idei évben a Tokaj-Hétszőlő borászattól érkezett, melyet a Kis-Garai dűlőről szüreteltek nekünk!

0,7l, 42% ABV

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.