Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Aranyérem a World Vodka Awards-on!
2024. 02. 27. 12:35:22

Aranyérem a World Vodka Awards-on!

Az idei évben összesen 20 országból 4 kategóriában érkeztek versenyminták a World Vodka Awards 2024 versenyre. (Pure Neutral, Varietal, Botanical, és Flavoured) Több szempontból egyfajta paradigmaváltás figyelhető meg a vodkaiparban, hisz a klasszikus vodka gyártó országok - mint Lengyelország, Svédország vagy Kanada - mellett olyan nem klasszikus országokból is érkeztek minták, mint Mexikó, Thaiföld és Kína.

"Elfelejthetjük azt a hagyományos felfogást, miszerint a vodka íztelen és unalmas! Az idei versenyen a gyártók nagyon odafigyeltek a harmóniára, és arra koncentráltak, hogyan őrizzék meg az alapanyagok esszenciális karakterét!

Idén az összes World Vodka Awards országnyertes lenyűgözte a zsűrit a minőségével és az ízével. Megfigyelhetjük, hogy évről évre növekszik a varietal, botanical, és flavoured kategóriák versenymintáinak aránya, így kijelenthetjük, hogy a vodka jövője a neutrálistól eltolódik a stílusos, karakteres vodkák irányába."

Nyilatkozta Veronika Karlova a World Vodka Awards versenyigazgatója.

Az idei évben a legújabb, 2023-as Furmint vodkánkkal neveztünk, melyhez az alapanyagot Tállyáról, az Oroszlános Borbirtokról, azon belül is a Palánta dűlőről szüretelték nekünk. Alapvetően pezsgő alapot kértünk a borászattól, így nem a cukortartalom, hanem a sav-cukor egyensúlyt figyeltük. A furmint mustot gyakorlatilag kezeletlenül, azonnal a szüret napján elkezdtük feldolgozni, egy francia champagne élesztővel kierjesztettük, majd első körben egy hagyományos kisüsti berendezésen, ezt követően oszlopüstön lepároltuk. A 2022-es változattal megegyező módon kétszeres szűréssel, és 5 hét pihentetéssel sikerült az alapanyagból a lehető legtöbbet kihoznunk.

Illat: Elképesztő tiszta és gyümölcsös illat, ahol elsőre a körte, a birs és az alma héja alatti aromák jelennek meg majd jön a zöldes furmintos, boros illat.
Íz és lecsengés: Nagyon elegáns, lágy, a friss furmint bor jegyeit mutatja, mindezt kristálytiszta vodka formában.

Minthogy ez a második kiadása az évjáratos Furmint vodkának, így számunkra is kérdés volt a projekt elején, hogy vajon a furmintnak az évjáratossága és dűlőszelekciója vodka formában is szignifikáns, vagy sem, és a jó hír, hogy IGEN! Ez a szőlőfajta megmutatja mennyire tökéletes alapanyag még a vodka gyártáshoz is, hisz kevesebb mint 5% íztartalom mellett is szignifikánsan más, nem csak más alapanyagból desztillált vodkához képest, hanem ugyan abból a fajtából szüretelt eltérő évjárat ill. dűlőhöz képest is! IMÁDJUK!

2023. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Program
2023. 12. 11. 00:00:00

2023. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Program

Akár már számon is kérhettétek volna tőlünk, hogy milyen régen posztoltunk versenyeredményt...és való igaz, hogy nagyon el voltunk-vagyunk foglalva a 2023-as Furmint vodka utolsó simításaival és a jövő év elején startoló whisky projektünkkel, de azért itt az év végén csak behúztunk egy ARANY kitüntetést!

Különleges pillanat volt, hogy az Agrárminisztérium 2023. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Programjára ezúttal ginnel is lehetett nevezni, amit meg is tettünk, és egy csodás aranyéremmel gadagodott az elismeréseink száma!

Köszönjük szépen!

SevenHills Feketeribizlis & Fenyőrügyes tonik
2023. 09. 25. 00:00:00

SevenHills Feketeribizlis & Fenyőrügyes tonik

Már nagyon izgatottan vártuk, hogy bemutathassuk nektek a legújabb különlegességünket; a SevenHills Feketeribizlis & Fenyőrügyes tonikot! Egy nagyon bevállalós, extrém ízkombinációval elkészítettük az első saját márkás tonikunkat. Ez a kis palack ugyan nem Bodrogkisfaludon készült a lepárlónkban, mégis fontos kis tagja a SevenHills csapatnak. 

A Tokaj gin készítésénél jelentős mennyiségű feketeribizlit, és helyi zempléni erdei fenyőrügyet használunk. Így ezt az izgalmas gyümölcsösséget szerettük volna a fenyő gyantájával és a kinin kesernyéjével egy prémium tonik formájában bemutatni nektek. Kóstoljátok meg ti is, mi nagyon imádjuk! 

International Wine & Spirit Competition: 95 pont
2023. 03. 27. 00:00:00

International Wine & Spirit Competition: 95 pont

Alig három hete zsebeltünk be a Furmint Vodkával egy aranyérmet a World Drinks Awards-on, és íme ma reggel befutott a világ egyik legnehezebb párlatversenyéről is egy újabb arany elismerés! Az International Wine & Spirit Competition - IWSC bírái 95 pontra értékelték a vodkánkat: 


"Ízletes, illatában enyhén földes, fás aromákkal, ízében intenzív és réteges, aszalt sárgabarack, párolt alma és lépesméz, háttérben a fehérbors melegségével. Zseniálisan kidolgozott, bársonyos szájérzettel, ami fantasztikus karaktert ad ennek az italnak!"

Tokaj Gin Masterclass a Berliner Wine Trophyn
2023. 03. 06. 00:00:00

Tokaj Gin Masterclass a Berliner Wine Trophyn

Pénteken Berlinben jártunk, hogy bemutassuk a lepárlónkat és a Tokaj Gint a nemzetközi borverseny zsűrijének. Megtiszteltetés volt teltházas kóstolót tartani ilyen nagyszerű közönségnek, akik a heti zsűrizés után izgatottan kóstolták a ginünket.

World Vodka Awards 2023: GOLD
2023. 03. 03. 00:00:00

World Vodka Awards 2023: GOLD

Elkezdtük a 2023-as évet is komolyan venni!

Megmérettetük a tavaly novemberben palackozott Furmint Vodkánkat is, kiváncsian várva, hogy a 2021-es Europe Wine and Spirit Trophy versenyen aranyérmet elhozó pilot kiadásunk után élesben hogyan teljesít ezen a kifejezetten vodkákra specializálódott versenyen.

Február 28-án hirdették ki a World Vodka Awards díjazottjait, ahol a mi kis kézműves bodrogkisfaludi lepárlónk ismét elhozott egy aranyat.

2023-ban összesen 35 országból több mint 180 vodka nevezés érkezett a versenyre, ahol a Furmint vodkát újoncként, elsőre aranyéremmel díjazta a nemzetközi zsűri.
A 2022-es évjárathoz a Tokaj-Hétszőlő Organic Vineyards organikus furmintját használtuk, ami láthatóan jó választás volt. A limitált kiadású palackozásunkhoz az hozzá tartozik, hogy miden évben más dűlőt és más borászatot választunk!
 

Kőrösi Csoma Sándor-Nagydíj
2022. 12. 20. 00:00:00

Kőrösi Csoma Sándor-Nagydíj

Nagy öröm számunkra, hogy december 7-én átvehettük a turisztikai szakmában végzett tevékenység legrangosabb elismerését, a Kőrösi Csoma Sándor-Nagydíjat.
Az idei év kitüntettjei között Mészáros-Komáromy Dénes is szerepelt, mint a Tokaj gin megalkotója, amire rettenetesen büszkék vagyunk!
Elismerésben részesült Bodrogkisfalud település gasztronómiai kínalatának fejlesztéséért, a prémium kisszériás párlatok bevezetésével és nemzetközi elismertségével Tokaj-Hegyalja vonzerejének megújulásáért, a térség turisztikai kínálatanak innovatív bővítéséért.
Köszönjük ezzel is a bátorítást Valóban megéri szenvedéllyel és kitartással valami mást, valami különlegeset alkotni!

Red Dot Design Award (Tokaj gin csomagolás design)
2022. 11. 30. 00:00:00

Red Dot Design Award (Tokaj gin csomagolás design)

Az idei évben kicsit hanygoltuk a kóstolás alapú vakteszteket, hisz a tavalyi eredmények után nehéz lett volna továbblépnünk, ezért főleg a megújult csomagolásunkra fókuszáltunk. Ennek megfelelően négy nemzetközi design versenyen is indultunk, és jó szokásunkhoz hűen mindenhonnan nagyon szép eredménnyel jöttünk haza:

The Gin Guide Awards 2022: DESIGN & BRANDING WINNER
German Brand Awards 2022
A’DESIGN Award

Red Dot Design Award

Mindezek közül a Red Dot Design Award az, ami nemzetközi szinten is az egyik legmagasabban jegyzett design verseny, ezért el nem tudjuk mondani mennyire büszkék vagyunk rá, hogy megnyitásunk óta eltelt mindössze két év alatt megkaptuk a World Gin Awards-on a világ legjobbjának járó elismerést a kortárs gin kategóriában, majd ugyanezzel a termékkel az egyik legrangosabb nemzetközi design díjat is elnyertük, így elmondhatjuk magunkról, hogy kívül és belül is a világ egyik legjobb márkája és ginje lettünk!

Megnyitottuk koktélbárunkat Budapesten!
2022. 11. 01. 00:00:00

Megnyitottuk koktélbárunkat Budapesten!

Megnyitottunk Seven Cocktail Bar Budapest, Wesselényi utca 26.

Büszkén mutatjuk meg nektek koktélbárunkat, Budapesten, a VII. kerületben, melyet egyszerűen csak SEVEN névre kereszteltünk. Nagyon régi vágyunk teljesült ezzel, hisz a lepárlónk távolsága a fővárostól sok esetben akadályt jelentett nektek, hogy megismerkedjetek velünk és persze a Tokaj ginnel. Ezért is nagy boldogság, hogy találtunk egy tökéletes lokációt Bp-en, és márkanagykövetünk Richard Rico Kormos személyében pedig a tökéletes bar managert!

Képzeljetek el egy olyan koktélbárt, ahol olyan emberek szolgálnak ki, akik tökéletesen ismerik az italokat, melyekkel dolgoznak, és nagyon szívesen válaszolnak is a bennetek felmerülő kérdésekre, ahol több mint 250 féle alkoholos italból és elképesztő signature ill. klasszikus koktélkínálatból választhattok. Ha esetleg megéhezel sem kell messzire menni, mert atombiztos minimalizmusra hangolt bisztró ételeink is vannak ám!  

Találkozzunk a SEVEN-ben!

Nyitva tartás:
Szerda-Csütörtök:18h-01h
Péntek-Szombat: 16h-02h
Vasárnap-Hétfő-Kedd: ZÁRVA
Asztalfoglalás: +36 70 882 3268
bar@sevenhillsdistillery.com

The Gin Guide Awards 2022
2022. 05. 06. 00:00:00

The Gin Guide Awards 2022

Úgy döntöttünk, hogy 2022-ben is megmérettetjük magunkat egy nemzetközi versenyen. Kíváncsian vártuk, hogy idén hogyan tetszik a Tokaj gin a The Gin Guide zsűrijének.
A versenyen több, mint 30 ország, több száz ginje vett részt.

Büszkén jelentjük, hogy 3 díjat is elhoztunk.

The Gin Guide Awards 2022:

Design & Branding
Contemporary Gin

Illetve elnyertük a ‘Product of the Year 2022’ címet is

A Seven Hills Distillery márkanagykövete: Kormos Richárd (Rico)
2022. 01. 26. 00:00:00

A Seven Hills Distillery márkanagykövete: Kormos Richárd (Rico)

Nagyon nagy örömmel és büszkeséggel mutatjuk be nektek márkanagykövetünket, Kormos Richárdot, akit csak RICO-ként ismernek a szakmában.

Ricoval rég óta dolgozunk együtt, kezdetektől fogva hitt benne, hogy a Tokaj ginnel fel tudjuk rakni Magyarországot az ultra prémium ginek világtérképére! Mi ugyan így hiszünk Ricoban, a szakmaiságában, a lelkesedésében és ami még ennél is fontosabb, hogy tök jó fej! cheeky

Üdv a Seven Hills családban Rico!